Hopp til hovedinnholdet

Jeg er tynn og det er vanskelig å spise. Har jeg spiseforstyrrelser?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en 16 år gammel jente. Jeg er veldig tynn. Når folk ikke kan navnet mitt sier de hun høye tynne jenta. Jeg er veldig glad i mat, men det spørs. Noen ganger spiser jeg så lite at jeg blir irritert på meg selv, men jeg klarer ikke spise uansett. Jeg kan ungå mat en hel dag. Noen ganger kan jeg også skamme meg over og spise, selv om det ikke har vært mye. Jeg går for det meste ned i vekt uansett om jeg spiser mye eller lite. Og jeg har blitt mindre en buksene mine som er nye allerede. Har jeg en spiseforstyrrelse?

SVAR

Besvart 20.03.2020 21:14:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle