Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vært i behandling for anoreksi, men går nå ned i vekt, hva gjør jeg

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har anoreksi. For en uke siden kom jeg hjem fra behandling for spiseforstyrrelser. Der fulgte jeg et matprogram for å ha en stabil vekt og gikk opp fra 53 kg til 56 kg på tre uker med bare mat og uten næringsdrikk. Før dette spiste jeg rundt 1800-1900 kalorier uten å gå opp eller ned i vekt. Veide 53 kg og jeg er 170 cm høy. På slutten av behandlingen gikk ikke vektoppgangen like raskt og behandlerne mine sa at forbrenningen min hadde gått opp. Etter at jeg kom hjem har jeg fulgt en kostplan med 2000 kalorier om dagen, men jeg veide meg i går og ble livredd når jeg så at jeg har gått ned til 53 kg igjen. Jeg lovte bup å ikke gå ned i vekt igjen og jeg skjønner ikke hva jeg gjør galt. Overalt hvor jeg har lest og alle jeg har snakket med sier at jenter trenger rundt 2000 kalorier om dagen. Noen har til og med sakt at jeg trenger mindre siden jeg har så lavt vekt. Har du noen tips om hva jeg burde gjøre? Hvor mye burde jeg øke kaloriinntaket for å holde en stabil vekt?

SVAR

Besvart 30.03.2020 21:14:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle