Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil være sykere enn dem og at det skal være alvorlig.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg selv føler at jeg sliter med mat. Jeg klarer ikke å spise med mindre noen nesten tvinger meg (ellers får jeg skyldfølelse) ig jeg vil ikke ha hjelp før helsepersonell sier at jeg må. Jeg har sånne mål, som at jeg har lyst til å bli innlagt og at jeg vil ha diagnosen anoreksi, for hvis ikke føler jeg meg ikke bra nok. Det er et par rundt meg som har hatt anoreksi i løpet av årene og jeg føler på en måte at jeg må være sykere enn dem for å få hjelp og jeg skjønner ikke hvorfor. Har ingen planer om å bli frisk, selvom jeg vet at disse tankene er syke. Jeg har ikke lyst til å spise nok. Jeg skjønner ikke om jeg har en spiseforstyrrelse, fordi det er jo ingen leger som har sagt det, bare noen venner og foreldrene mine som har nevnt det. Og da føler jeg bare at jeg kan være sykere, og at jeg ikke er syk nok. Jeg «vil» at det skal være alvorlig, men hvorfor vil jeg det?

SVAR

Besvart 31.03.2020 22:22:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle