Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir ikke mett, spiser mye selv om jeg har regelmessige måltider.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg har problemer når det gjelder mat. Jeg er normalvektig og, så langt jeg vet, mangler ingen mineraler eller vitaminer. Jeg er alltid sulten. Eller jeg vet egentlig ikke om jeg virkelig er sulten. Men jeg har iafall alltid lyst å spise. Og når jeg spiser, klarer jeg ikke å stoppe. Jeg bare føler meg aldri mett. Selv når magen min gjør vondt og jeg føler jeg holder på å spy av å spise så mye, så klarer jeg ikke å stoppe. Hva skal jeg gjøre? Jeg har ingen rundt meg som jeg kan få hjelp av eller som jeg stoler på, så jeg må hjelpe meg selv. Men jeg vet ikke hvordan eller hva jeg skal/kann gjøre. Jeg spiser til vanlig 3-4 måltider pluss mellommåltider. Kan det at jeg har aspergers og at jeg tidligere hadde anoreksi ha noe å gjøre med at jeg ikke klarer å føle når jeg er mett?

SVAR

Besvart 02.04.2020 20:55:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Hva er kalorier og hva brukes det til?

De fleste vet at kalorier finnes i mat og er noe kroppen bruker når man er i bevegelse. Men hva betyr det egentlig?

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
account_circle