Hopp til hovedinnholdet

Hva kommer legen til å gjøre med undervekten min?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg var undervektig heile live mit, men jeg var ikke så beskruma over det. Når helsesøster komt og henta meg og sa at jeg er grad 2 undervektig ( jeg er 174 cm og 46 kl) og sa at jeg mangler sirka 10 kilo til å være normalvektig. Så jeg starta å søke påvirkingene av å være undervektig og det er mange, jeg fik en time til legen og får kansje medesiner eller noe sånt. Jeg vet ikke heilt hva legen komer til å si kansje bare at jeg skal spise mer, men jeg klarer ikke å spise mye i en dag. Jeg spiser minst 2 måltider om dagen og det er ikke så mye, jeg prøvte å spise mer i en dag men jeg bare blir kvalmen og komer til å spy som jeg vil ikke. Jeg ofte får noen ganger stikk i hjerten og øyene mine snyr seg, men jeg besvimer ikke. Jeg leste at det er noe påvirkinger av å være undervektig. Jeg bare lurer på kosen kan jeg bli normal vektig, komer jeg til å få medisin fra legen til å få vekt på meg. Hva anet kan hjelpe meg til å få vekt, kan jeg gå til BUP og hjelpe meg med dette?

SVAR

Besvart 05.04.2020 19:43:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjøre?

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
account_circle