Hopp til hovedinnholdet

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har søkt litt på spiseforstyrrelser osv. og jeg aner ikke om jeg har det eller ikke. Greia er at jeg ikke spiser mye til frokost, dropper lunsh, men spiser middag. Jeg tenker også på å drikke mye vann osv, også tenker jeg veldig mye på hvordan jeg kan forbrenne fett fort som mulig, så jeg jogger. I hverdagene prøver jeg å spise så minst mulig usunt, men allerede på torsdag spiser jeg masse usunt. og det gjør jeg fra torsdag-søndag. Jeg får skikkelig! dårlig samvittighet etter jeg spiser så mye usunt men jeg klarer ikke å stoppe! Så jeg begynner å trene igjen og drikke mye vann fordi de har sagt det hjelper på metthet og du forbrenner mer eller no. Så bestemmer jeg meg at jeg må skjerpe meg så jeg klarer de første dagene men så skjer det samme problemet. Jeg er ca. 160 cm høy og veier rundt 58 kg. Jeg ser også på meg selv i speilet og skulle ønske jeg var tynnere rundt magen. Er dette normalt eller er det på vei til spiseforstyrrelser?

SVAR

Besvart 05.04.2020 11:05:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Få hjelp om du strever med vekten

Ikke gå alene med din bekymring for vekten. Få hjelp hos helsesykepleier eller fastlege.

 

Les mer
account_circle