Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror jeg har mistet kontrollen over spisingen.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg vet ikke om dette er et spm.. men jeg er redd for mat. Familien min sier jeg er veldig tynn å at jeg må spise mer. Jeg hører på dem å vil vise at jeg kan spise. Men etter jeg har spist, får jeg panikk og går å spyr opp. Ikke vanlig mat, men kake osv. Når jeg har kastet opp, spiser jeg heller ikke noe mer den dagen. Jeg har slitt med dette siden jeg var 13-14 år, og jeg er redd fot at jeg skal bli veldig tynn, men samtidig vil jeg ikke gå opp i vekt. Jeg er VELDIG opptatt av å være sunn. Jeg koker fullkornsris, steker eget kjøtt med olje siden familien steker med smør. Hvis dem skal ha pizza, lasagne eller (usunn) mat, lager jeg meg egen middag isteden. Jeg tror jeg har mistet kontroll

SVAR

Besvart 08.04.2020 14:56:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle