Hopp til hovedinnholdet

Alle er tynne utenom meg, jeg klarer ikke tenke positivt.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, ikke legg ut er du snill. Tusen takk. Ja, dere har sakt at jeg burde tenke mer positivt om meg selv og snakke med noen om det. Siden det har seg sånn at jeg er sykt uførnøyd med vekta mi (63kg og 172 cm høy) For det første klarer jeg virkelig ikke å tenke positivt om meg selv, jeg bare sammenligner meg med andre, og er redd for hva andre skal tenke. Jeg ser på hva venninna mi spiser og hun spiser drit lite i forhold til hva jeg spiser, og hun har blitt så tynn i det siste og jeg blir jo nesten misunnel på hu. Alle på trinnet mitt er tynne unntatt meg det går ikke an å tenke positiv, jeg vet ikke hvorfor For det andre tørr jeg ikke å snakke med noen ikke helsesøster, ikke mor eller far osv. Mamma er veldig redd for at jeg skal sulte med osv. Og jeg skal jo ikke det, og hun sier jeg kan snakke om alt med henne, menyen tørr ikke. Jeg tørr ikke å snakke med noen og jeg klarer ikke å tenke positivt....?!

SVAR

Besvart 08.04.2020 15:11:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Vil du hjelpe en venn som har spiseforstyrrelse?

Det kan være vanskelig å se om noen har en spiseforstyrrelse. Har du mistanke er det viktig at du er en god venn og snakker med vennen din, og forteller at du er bekymret. Men du kan ikke ta ansvar for å hjelpe vennen alene.

 

Les mer
account_circle