Hopp til hovedinnholdet

Bekymret for å få en spiseforstyrrelse. Hvordan unngå det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg og eksen har hatt en del problemer og har slått opp to ganger nå i år. Jeg tar disse bruddene og problemene veldig hard og slutter å spise, samtidig som at om jeg spiser så kaster jeg det opp igjen. Slik har det pågått i ca. 2 mnd. Nå har jeg begynt å føle meg bra når jeg ikke spiser, og om jeg spiser et måltid eller flere om dagen føler jeg meg tykk, selv om jeg egentlig vet at jeg ikke er det, og mamma forteller meg hele tiden at jeg har blitt veldig tynn. Jeg har ikke lyst til å spise lenger, siden jeg føler meg så mye bedre etter å nesten ikke ha spist noen ting på en stund. Mamma og vennene mine er veldig bekymret for at jeg skal utvikle spiseforstyrrelse. Hva kan jeg gjøre for å unngå det, og klare å spise mat igjen?

SVAR

Besvart 08.04.2020 11:15:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kjærlighetssorg

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hvordan skal du komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle