Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med spiseforstyrrelse og er innlagt, hvordan ta vare på kroppen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har slitt med anstrengt forhold til mat hele livet, og utviklet en ganske kraftig versjon av anoreksi med bulemiske tendenser for litt over ett år siden. Ble ganske fort sendt inn på akutt ambulant enhet på sykehuset og er fortsatt der. Under den største nedgangen gikk jeg fra 80-60 kg og er nå rett under 70 kg. Jeg er 165cm høy, og BMIen min er på omtrent 25, altså grensa til overvektig. Jeg har hele livet vært stor og de fleste i familien min er også det til tross for normalt kosthold. Hvilepulsen min er lav (mellom 40 og 50), jeg mistet menstruasjonen og fikk den tilbake i tre måneder, nå har den forsvunnet igjen. Kostplanen fra sykehuset er på 1600 kcal, og er veldig liten pga min dårlige forbrenning. Jeg føler meg sulten nesten hele tiden, kald og slapp. Jeg trener daglig og er overopptatt av å forbrenne kalorier. Noen råd til hva jeg kan gjøre for å ta vare på kroppen min uten å sulte meg eller å rase opp i vekt? Hilsen jente 17.

SVAR

Besvart 08.04.2020 21:29:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

 

Les mer
attach_file

Når ser du resultatene av treningen?

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer i kroppen når du trener

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer i kroppen ved trening, både under trening og som følge av trening.

 

Les mer
account_circle