Hopp til hovedinnholdet

Jeg har masse tanker om at jeg ikke fortjener mat, skammer meg over det.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg sliter mye med mat, kropp og vekt. Har masse tanker om at jeg ikke fortjener å spise, og hver gang jeg spiser for «mye» eller «feil» så får jeg dårlig samvittighet. Jeg er redd for å legge på meg. Jeg føler at jeg må trene hver dag for å holde meg i form, og jeg spiser ikke så mye selv om jeg er sulten og trenger mer mat fordi det får meg til å føle meg dårlig. Har gått ned i vekt, gruer meg og er kvalm når jeg skal spise. Dette tar over hverdagen min. Jeg er sliten. Hva skal jeg gjøre? Jeg vet ikke hvem jeg kan snakke med om dette.. jeg skammer meg over dette.

SVAR

Besvart 08.04.2020 21:27:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle