Hopp til hovedinnholdet

Jeg har overspiser og kaster opp innimellom, trenger jeg hjelp?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har alltid vært opptatt av kosthold og trening! Jeg pleier som regel å trene 4-5 ganger i uka, på treningsstudio. Etter at vi fikk viruset så har jeg ikke fått trent så mye som jeg håpte på. Jeg trener likevel styrke hjemme et par dager i uka. I det siste har jeg fått svært negative tanker i forhold til egen kropp. Jeg er mye hjemme om dagen, og det fører til at jeg overspiser. Her om dagen satt jeg sent på kvelden og stappet i meg masse mat og dessert . Etterpå følte jeg meg sikkelig kvalm og dårlig, og jeg fikk sikkelig dårlig samvittighet for å ha spist all den usunne maten. Jeg fikk en slags tvangstanke hvor jeg måtte gå å kaste opp maten. Dette gjorde jeg. Dette har jeg gjort et par ganger.Det får jeg til å lure på om jeg virkelig trenger hjelp. Jeg er 170 høy, og veier 58 kg. Jeg er slank samtidig som jeg ser atletisk ut, og jeg får alltid høre hvor fin og trent kropp jeg har. Likevel får jeg disse tvangstankene når jeg spiser noe usunt midt i uka. Trenger jeg hjelp?

SVAR

Besvart 10.04.2020 09:43:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
account_circle