Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg si at jeg sliter med en spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har slitt mye med mat det siste året og det endte opp i at jeg gikk ned 11kg. Jeg spiste alltid mindre enn det jeg trengte, planla når jeg kunne sulte meg selv, ble stolt hvis jeg klarte å sulte meg selv og gå ned, klarte nesten ikke spise usunne ting og hvis jeg gjorde følte jeg at jeg la på meg masse selv om jeg egentlig bare gikk mer ned. Jeg går til BUP for andre ting men siden dette ble et problem sa psykologen at jeg måtte starte med spiseplan etc, eller anoreksi terapi. Jeg fikk aldri en diagnose eller noe sånn men jeg må likevel gjøre akkurat det en anorektiker må gjøre, jeg er forrvirret og lurer på om jeg har «rett» til å si at jeg sliter med spiseforstyrrelse eller ikke? Jeg har jo ikke fått diagnose men sliter jo med akkurat det samme som en anorektiker, kan jeg si at jeg har spiseforstyrrelse eller burde jeg si det på en annen måte siden jeg ikke har blitt diagnosert? Hilsen usikker jente på 16

SVAR

Besvart 10.04.2020 09:46:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
account_circle