Hopp til hovedinnholdet

Jeg har gått ned i vekt og får panikk når jeg går opp, hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Lurer på om jeg kanskje har en type spiseforstyrrelse. For en stund siden gikk jeg ned rundt ti kilo og regnes nå som undervektig (er 166cm høy og veier i underkant av 47kilo) Jeg vet at jeg spiste lite den perioden jeg gikk ned. Nå lurer jeg på om jeg fortsatt sliter med dette og hvordan jeg kan kontrollere det. Jeg ønsker ikke å snakke med folk om det. Jeg har problemer med at jeg ikke klarer å slutte å telle kalorier og klarer ikke å slutte å veie meg selv. Sier til folk at jeg prøver å legge på meg, noe jeg på en måte gjør, men så snart jeg går opp i vekt får jeg panikk og går ned igjen. Er dette en type spiseforstyrrelse? Hva kan jeg gjøre?

SVAR

Besvart 10.04.2020 20:37:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle