Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få vekk stress rundt mat uten å øke vekt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har rast ned i vekt på noen måneder. I mars 2019 veide jeg 68 kg på det meste og var 164 cm høy. Nå just veide jeg 48 kg og er 166cm høy, men vekta har økt til over 50 i det siste da jeg blir tvunget til å spise mye mer, i tilegg fråtser jeg mye på natta. Har hele tiden angst for kaloriene jeg inntar daglig og vil alltid holde meg rundt 900 kalorier PR dag, uansett hvor mye eller lite jeg beveger meg. Orker ikke å stresse over dette mer og det dreper livsgleden min helt! Hvordan kan jeg lære meg å ikke tenke på mat hele tiden? Og hvordan kan jeg holde vekta mi stabil uten å øke den??

SVAR

Besvart 11.04.2020 09:15:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
account_circle