Hopp til hovedinnholdet

Jeg kaster opp når jeg føler jeg har spist for mye, er det skadelig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg pleier ofte å kaste opp mat hvis jeg har spist for mye mat eller godteri... IKKE mye, bare sånn at jeg føler at jeg har fått ut det jeg "fikk for mye av". Er dette veldig skadelig? Jeg føler selv at jeg har fått det ganske mye bedre etter at jeg begynte med dette. Kjenner ikke den tunge følelsen og den dårlige samvittigheten etter å ha spist for mye. Pleier også å kasta opp før trening. Jeg veier 70 og er 1,72 så men har alltid vært en av de høyeste og alle i familien er kraftige men ikke overvektige. Det her har vært sånn i snart 3 år. Jeg får bare så dårlig samvittighet når jeg spiser til jeg blir mett, så da henger det at jeg kaster opp for å få bort den ekle følelsen...

SVAR

Besvart 18.04.2020 20:54:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
account_circle