Hopp til hovedinnholdet

Sliter med å spise pga smerter. Hvordan takle dette på en sunn måte?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Flere personer rundt meg har sakt at jeg er blitt tynnere å jeg vet selv at jeg har gått (litt) ned i vekt, men jeg ser eller føler ikke det selv. Jeg chattet med en anonym hjelpe-chatt om hvordan jeg har det psykisk, og den personen sa at det jeg fortellte kunne minne veldig om en spiseforstyrrelse, men de kunne ikke diagnosere noe. Nå når jeg spiser blir jeg sinnsykt kvalm, det er kjempe-kramper midt og nede langt inn i magen. Litt sånn som mensensmerter bare dette er vont og litt uklart. Etter jeg har spist og jeg beveger på meg så gjør det vont i lunger og hjertet (har en lullebror med medfødt hjertefeil. Kan det ha noe med det å gjøre?) Jeg klarer nesten ikke å spise mer... noen tips til hvordan jeg kan håndtere dette på en sunn måte? -takk på forhånd:)

SVAR

Besvart 22.04.2020 13:34:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle