Hopp til hovedinnholdet

Jeg greier ikke stoppe med overspisingen, hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har strevd med overspising nå i ca ett år. Jeg prøver å slutte men jeg greier ikke. Jeg har gått opp 19kg siden jeg begynte å overspise. Jeg har søkt om hjelp. Først snakket jeg med helsesøster på skolen. Etter på sa helsesøster at jeg burde dra til fastlegen min. Fastlegen min var ikke så hyggelig han sa at det er jo bare å slutte, men for meg er det ikke så lett å bare slutte. Det er derfor jeg spurte om hjelp. Han henviste meg til BUPA, men de sa nei. Etter på snakket jeg med psykiater på sykehuset. Psykiateren ga med kostholdsplan og sa at jeg burde ikke enda søke annet hjelp,psykiateren sa jeg vil nok greie meg fordi jeg vet hva som er problemet. Jeg greier ikke å stoppe. Noen ganger greier jeg to dager å ikke overspise, men det kommer tilbake. Jeg bruker maten for å ikke føle på følelsene. Jeg avhengig av det. Jeg greier ikke å stoppe, men selvfølgelig har jeg lyst til å stoppe. Jeg vet ikke om jeg burde søke om hjelp igjen eller om det er bare jeg som er svak og ikke greier.

SVAR

Besvart 19.04.2020 22:05:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
account_circle