Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye usunt er greit å spise i uka? Har dere råd?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en 17 og gammel jente og er fornøyd med kroppen min. Jeg trener styrke tre ganger i uken i tillegg til at jeg går tur nesten hver dag. Å trene er noe jeg gjør for helsa, bryr meg ikke om resultatene. Det jeg sliter med nemlig, er det og overspise. På kveldene kan jeg stappe i meg masse mat som ikke er bra for meg i det hele tatt, og nærmest gråte fordi jeg angrer så mye. Jeg spiser nok mat på dagen, Spiser frokost, lunsj og middag + mellom måltider, og spiser sunt da. Er kun noen kvelder at jeg ikke kan dy meg, og kjører overkill på kaloriene. Jeg har blitt bedre på det da. Før overspiste jeg på kveldene kanskje hver kveld, men nå er det kanskje bare noen ganger i uken og i mindre mengder. Dette vil jeg fø slitt på, så hvor mye er greit å spise av disse usunne matvarene i uka? Sliter nemlig med å vite hvor mye godteri eller annet søtt som er greit i uka. Så hva er greit? Har dere noen regler dere kan gi meg, eller råd? F.eks kun godteri en gang i uken?

SVAR

Besvart 24.04.2020 20:06:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Slik blir du kvitt søtsuget

Har du ofte lyst på noe søtt? Får du mer lyst på noe søtt utover dagen? Her får du tips til hvordan du kan kvitte deg med søtsuget.

 

Les mer
account_circle