Hopp til hovedinnholdet

Blir man kvitt kalorier av å kaste opp?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

ei av venninnene min har bulimi. Det har hun vært åpen om med meg, og så klart prøver jeg å støtte henne. Hun spyr opp maten. Hun sier hun gjør det for å få vekk kaloriene før de blir tatt opp av kroppen. Det fikk meg til å lure.. Blir man kvitt kalorier hvis man kaster det opp? Jeg spurte henne samme spørsmål. da svarte hun "Så lenge det skjer rett etter man har spist forsvinner det meste". Er det sånn at hvis du hadde kastet opp maten din 20 min etter du hadde spist, ville mye av kaloriene forsvinne? Jeg spør bare for jeg har hørt 2 forskjellige sider av saken. Enten så funker det, eller ikke. Håper at ved deres svar jeg blir litt klokere på akkurat dette, og kan vite hva som skjer med venninnen min. Jeg vil virkelig støtte henne, siden jeg selv har hatt en spiseforstyrrelse, og vet hvor slitsomt og tungt det er.

SVAR

Besvart 24.04.2020 20:37:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Vil du hjelpe en venn som har spiseforstyrrelse?

Det kan være vanskelig å se om noen har en spiseforstyrrelse. Har du mistanke er det viktig at du er en god venn og snakker med vennen din, og forteller at du er bekymret. Men du kan ikke ta ansvar for å hjelpe vennen alene.

 

Les mer
account_circle