Hopp til hovedinnholdet

Hvordan spiser jeg som vanlig folk?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei- jeg er en jente på 16år. jeg er 170cm høy og veier rundt 56kg-57kg. jeg hadde problemer med spising før hvor jeg spiste 800 kalorier eller mindre om dagen og veide 50kg. ingen fant ut av det og jeg bestemte meg selv for å bli bedre. det var vanskelig, men jeg har sakte spist mer og lagt på meg 7kg siden september. jeg er relativt sunnere, men sliter fortsatt med mat. jeg prøver å ikke telle kalorier, men ender opp med å enten overspise (2000kcal eller mer) eller underspise (rundt 1000kcal). for å holde vekten min stødig trenger jeg egt 1400kcal, men å telle kalorier minner meg om da jeg var syk så det er skummelt og ukomfortabelt. det jeg lurer på er hvordan man spiser som en vanlig person? lksm, når og hvor masse spiser vanlige folk? er det en måte jeg kan spise som en vanlig person igjen?

SVAR

Besvart 24.04.2020 20:57:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle