Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ha et normalt forhold til mat. Det ser så behagelig ut.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Takk for svar på forhånd. Jeg har fått et veldig spesielt forhold til mat. Vennene mine har mange planer hvor mat er involvert. Når de vil ha kosekvelder, grille å spise mye mat jeg ikke lar meg selv spise får jeg panikk på hva jeg skal gjøre. Jeg har gått ned to kilo på en uke, trener jo hver dag men jeg vil ha et normalt forhold til mat. Men det går ikke. Jeg lar meg selv ikke spise pålegg som kaviar, ost får jeg får panikk av at kaviar innholder mye sukker å salt. Og at osten har mye fett. Å jeg spiser ikke brødskive, noe jeg kunne ønske jeg klarte. Sliter også med dårlig selvbilde, å vennene mine har alle veldig bra selvbilde og stor koser seg med usunne matvarer uten noe som helst panikk. Det ser så behagelig ut, mens jeg sitter å stresser over hvor mange kalorier hver enkelt ting innholder. Hvordan kan jeg jobbe med meg selv, til for det første tillate meg å spise en brødskive med ost. Å hvordan få bedre selvtillit?

SVAR

Besvart 26.04.2020 21:15:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Positivt selvbilde og kroppsbilde er #goals

Om målet ditt er et positivt syn på deg selv og din kropp, kan Instagram og Snapchat være forstyrrende.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
account_circle