Hopp til hovedinnholdet

Jeg presser meg selv hardt for å bli tynn. Bør jeg fortsette?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg leste et spørsmål og ikke svaret. Jeg har nå i en måned bare spist frokost og ikke noe annet i løp etter dagen. Spiser jeg noe mer så kaster jeg det opp. Jeg hadde lenge problemer med å klare å kaste opp så egentlig har jeg hold på siden starten januar. Jeg stikker fingere i halsen for å prøve å kaste opp. Der har jeg den til jeg får problemer med å puste de gangene det ikke går. Da tar jeg å presser magen veldig langt inn og det gjør veldig vont men det går som oftest. Bruke for.x bøker og tunge klosser. Bør jeg forsette slik for å se tynn ut? Jeg blir dritt sur på meg selv om jeg spiser for mye og gir meg selv fysisk straff. Bør jeg forsette slik? Den straffen kan være alt fra ikke mat neste dag til slå med en pisk på låre. Jeg gåter vær dag men jeg kan ikke stoppe fordi jeg skal bli tynn. Jeg presser meg selv veldig og jeg tror det er et bra resultat for på denne måneden har jeg gåt 3 kilo ned

SVAR

Besvart 28.04.2020 21:17:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle