Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye er normal fysisk aktivitet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har anoreksi, og har veldig begrenset aktivitet, noe som jeg synes er så kjipt. Før jeg ble veldig syk trente jeg 5 ganger i uken, og varierte mellom styrke og kondisjon. Pluss at jeg gikk litt turer med hunden, skogturer med familien, gikk til skolen osv. Var jeg aktiv da? Er redd for at når kan bli mer aktiv at jeg føler at jeg må bevege meg/være aktiv NOK. Da jeg trente 5 dager i uken, var ikke det alltid fordi jeg ville det, men fordi jeg følte meg lat om jeg ikke beveget meg. Selv om jeg hadde trent og gått mye følte jeg meg lat på kvelden når jeg ikke hadde mer og gjøre å la meg på sofaen... Så hva er egentlig å være aktiv? Vil ha et bra forhold til trening når jeg kan begynne å trene igjen. Altså ikke tvangspreget trening. Er det nok å feks gå 4-5 km tur med hunden hver dag, og i tillegg trene styrke eller løping 3 ganger per uke?

SVAR

Besvart 28.04.2020 21:31:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvor mye trening er nok - og for mye?

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

 

Les mer
attach_file

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Her får du gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening!

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
account_circle