Hopp til hovedinnholdet

Jeg synes mat er ekkelt og blir fort mett. Er det spiseforstyrrelser?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Har jeg spiseforsyrrelser? Jeg er en jente som i det site har begynt å synes mat er ekkelt, på en måte. Det er liksom ikke så mye mat som frister lenger og når jeg først spiser blir jeg veldig fort mett og bare noen minutter etter på er jeg sulten igjen så når det ikke er noe mat som frister kan jeg gå flere timer uten mat i strekk. Når jeg spiser mat får jeg bare lyst til å spytte det ut og jeg sliter med å svelge ned maten. Alltid etter at jeg har spist MÅ jeg på do. Jeg har begynt å trene og prøvd å slanke meg for jeg synes jeg er feit. Kan dette være en form for spiseforstyrrelsen? Jeg håper virkelig på svar fra dere. Hadde vært fint! Hilsen beskymret jente

SVAR

Besvart 30.04.2020 21:18:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle