Hopp til hovedinnholdet

Vennen min har anoreksi, hva kan jeg snakke om sammen henne?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei, vennen min har anoreksi (hun er på vei til å bli innlagt). Jeg vet ikke hva jeg skal si når hun snakker om mat, hvordan hun ser ut og så videre. Jeg har lest før at man ikke skal kommentere på hvordan hun ser ut, er det riktig? Skal jeg ikke si at hun ser pen ut? Og skal jeg heller ikke kommentere på maten hennes? (sånn: det så digg ut elns) Jeg er egentlig bare veldig usikker på alt jeg sier, fordi jeg vil bare at hun skal bli bedre. Hun sliter med andre ting som deperasjon og sånt også.

SVAR

Besvart 01.05.2020 20:29:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Vil du hjelpe en venn som har spiseforstyrrelse?

Det kan være vanskelig å se om noen har en spiseforstyrrelse. Har du mistanke er det viktig at du er en god venn og snakker med vennen din, og forteller at du er bekymret. Men du kan ikke ta ansvar for å hjelpe vennen alene.

 

Les mer
account_circle