Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ikke gått opp i vekt på ett år, er det farlig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en 15 år gammel jente og jeg har ikke gått noe opp i vekt på et år. Jeg er 1.57 cm høy og veier 55 kg. Jeg har kanskje gått opp 2 kg, men ikke noe mer enn det. Jeg spiser veldig lite, og har erfaring med spiseforstyrrelser. Er det farlig å ikke gå noe opp i vekt på et år?

SVAR

Besvart 01.05.2020 20:32:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle