Hopp til hovedinnholdet

Jeg strever med vanskelige tanker om mat og har mange regler.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Dette er sikker veldig teit, men det er noen ting jeg går rundt å tenker på hele tiden. Jeg er veldig opptatt av å være sunn, som gjør at jeg ikke engang kan ta åsså spise en sjokolade når det er helg engang. Jeg sjekker sukkerinnholdet og kalorier osv på ALT, og har strenge regler, og av og til får jeg en slags tvang for å spy det opp igjen. I tillegg til dette så er jeg ekstremt opptatt av å trene og det å være i fysisk aktivitet hele tiden. Med en gang jeg setter meg for å slappe av så er det som om stemmen i hodet sier «gå,«tren» Viss jeg ikke får trent en dag, eller spiser mer enn et måltid til dagen, eller spiser noe usunt' så føler jeg at jeg har feila på livet og blir lei meg og får tanker om å dø. Jeg tror det at jeg ikke har kontroll på skolen og føler ikke at jeg får noe til der' gjør at jeg må ha kontroll på maten osv. vitaminer er sunt osv så jeg tok to tabeletter + en del spiseskjeier med sana-sol osv. Usikker på om jeg overdrev. Tok mange for jeg fikk et dødsønske.

SVAR

Besvart 01.05.2020 20:36:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alarmtelefonen for barn og unge 116 111

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med fagfolk på Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle