Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å brekke seg til man spyr?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har et vanskelig forhold når det kommer til mat, og lurer derfor på om det er farlig å brekke seg for å klare å spy opp det man har spist? Har gjort dette hver dag litt over en måned fordi jeg er redd for å legge på meg... Har lest mye på nettet/forum der det står mange konsekvenser ved å brekke seg, og blir fort veldig redd. Jeg vil ikke si eller spør noen. Er det farlig, og hva bør jeg gjøre?

SVAR

Besvart 03.05.2020 21:01:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
account_circle