Hopp til hovedinnholdet

Jeg spiser mindre og mindre, er sulten men vil ikke gå opp i vekt.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Heii Jeg har slitt i flere år med mat, og et dårlig forhold til mat. Nå de siste ukene har det blitt verre. Har vært stresset over vekt lenge, men nå er det full panikk. Klarer ikke spise, blir redd for å gå opp. Nå er det å spise X kalorier for mye. Så pleier å ligge på sånn X om dagen. Er sulten så klart, men gråter av tanken. Klarer ikke være i samme rom som de andre når de spiser fordi jeg er redd for at kroppen min tar opp kalorier av lukt. Det å ta på mat skjer ikke. Drikker bare kaffe og tar noen druer om dagen. Vet jeg ikke nøyaktig hvor mye kalorier det er i det så skjer det ikke at jeg spiser det, og det må være under 40 kalorier i det. Veier meg flere ganger iløpet av dagen, og kan ikke gå opp noe. Har masse regler jeg må følge, ting jeg må gjøre. Og må alltid trene 2 ganger daglig. Er skikkelig lei av det her nå, prøver å ikke tenke sånn, men det er jo helt umulig for meg. Har snakket med voksen om det, men de skjønner ikke hvor ille det er.

SVAR

Besvart 03.05.2020 20:53:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
account_circle