Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker ikke mat, vil så gjerne bli mett - trenger hjelp.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er sulten, men jeg liker ikke mat. Jeg har alltid vært kresen, men det har bare blitt verre og verre de to siste årene. Av og til går jeg dager uten å spise skikkelig mat. Det går som oftest i chips og sjokomelk. Er så ufattelig lei av å like så lite mat. Jeg veier nemlig 34kg og er 1.53 cm høy. Mamma og pappa blir selvfølgelig bekymret for meg, men de har bare ekkel mat i kjøleskapet. (Nei maten er ikke ekkel for andre. Det er jeg som er problemet.) Jeg spiser middag få ganger i uken. Jeg går veldig mye sulten, uten å spise. Maten har liksom mistet smaken. Det er som å svelge papirklumper, og til slutt blir jeg kvalm av å svelge klumpene. Da slutter jeg å like den maten. Slik har det holdt på, og nå sitter jeg igjen med omtrent 3 ting jeg liker. Når pappa spør om det er noe jeg vil ha på butikken av skikkelig mat, er det vanskelig å komme på noe jeg liker. Jeg vil bare bli mett :( Jeg trenger hjelp. Vanskelig å snakke med folk, og lite blir gjort når jeg snakker med foreldre.

SVAR

Besvart 12.05.2020 21:41:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Hva påvirker matlysten?

Det er ikke uvanlig at matlysten er dårlig i perioder. Mange faktorer i livet ditt kan påvirke om du har god eller dårlig matlyst, og for å gjøre noe med det, kan det være lurt å vite litt om disse faktorene og finne ut om de påvirker DIN matlyst.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle