Hopp til hovedinnholdet

Jeg har spiseforstyrrelse, vil ikke ha hjelp - kun snakke med noen.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ganske sikker på at jeg har spiseforstyrrelser. Jeg har så lenge jeg kan huske alltid tenkt at jeg er for tykk og ønsket å ta mindre plass. Dette har jeg tenkt siden jeg var sånn 7-8 år gammel. Jeg har alltid følt meg «skyldig» av å spise usunn eller mye mat foran andre og alltid hatt et problem med min egen kropp. Jeg har i en lang periode spist opp mine vonde tanker i skjul og lest at dette ikke er vanlig. De siste månedene har jeg telt så og si alle kalorier jeg spiser og prøvd å holde meg under 1000 daglig. Selvom jeg vet at dette ikke er bra så blir jeg utrolig stolt av meg selv hver gang jeg legger meg sulten. Jeg har refluks eller sure oppstøt hver gang jeg spiser «for mye». Har medisiner på dette men tar de ikke de dagene jeg føler jeg kommer til å overspise meg. Hvis jeg spiser for mye får jeg lyst til å straffe meg og har hatt tilfeller med kutting for å lette skyldfølelsen. Jeg vil ikke få hjelp fordi jeg vil ikke bli feit igjen. Jeg vil bare ha noen å snakke med

SVAR

Besvart 12.05.2020 21:46:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle