Hopp til hovedinnholdet

Jeg spytter ut maten, har gått ned i vekt, har jeg spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på tretten år. Jeg starter snart i niende. Jeg er 154 cm høy. På starten av åttende veide jeg 49 kg. Da var jeg ekstremt ufornøyd med meg selv. Jeg begynte å ikke spise frokost eller lunsj på skolen. Da spiste jeg altså bare middag. Dette forgikk i et halvt år og jeg mistet 5 kg. I det siste har vi hatt hjemmeskole. Det har vært vanskeligere å motstå fristelser osv. Derfor fant jeg en slags "løsning". Jeg har begynt å spytte ut så mye mat jeg klarer før jeg svelger det nå. For noen dager siden hadde jeg det også veldig vanskelig så jeg fikk meg selv til å spy etter flere ganger med flere forsøk. Jeg har spydd nå tre dager på rad. Det føles som om jeg ikke klarer å stoppe. Jeg føler meg ekkel og jeg er skuffet over meg selv. Når jeg lærte om anoreksi og sånt på skolen tenkte jeg at det var forferdelig, men at det aldri skulle skjedd meg. Jeg vet at jeg er smartere enn dette, men jeg klarer ikke å slutte. Jeg veier 43 kg nå. Har jeg en spiseforstyrrelse?

SVAR

Besvart 12.05.2020 21:55:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle