Hopp til hovedinnholdet

Vil jeg gå ned i vekt eller legge på meg ved å kutte ut ulike matvarer?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, prøver og gå ned i vekt og tror jeg har en spiseforstyrrelse men det er ikke deg jeg skal spørre om. Vil jeg gå ned i vekt hvis jeg slutter og spise gluten, sukker, laktose, rødt kjøtt osv? Eller vil jeg legge på meg. Merker selv at kroppen min ikke er så glad i disse tingene så jeg lurer på om jeg kan unngå disse uten problemer. Vil jeg gå ned i vekt hvis jeg slutter og spise disse?

SVAR

Besvart 20.05.2020 20:58:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Få hjelp om du strever med vekten

Ikke gå alene med din bekymring for vekten. Få hjelp hos helsesykepleier eller fastlege.

 

Les mer
account_circle