Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor kan noen være undervektige, men ikke de med anoreksi.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en 13år gammel jente, 162cm og 39kg. Jeg har hatt spiseforstyrrelse og veide på mitt minste nermere 36kg. Men jeg bare lurte på liksom, hvorfor må jeg opp i «normalvekt» det er jo ikke farlig og være litt under så lenge det ikke er langt under. Det er jo mange på min alder som ikke har spiseforstyrrelse og som også er SYLTYNNE og de er sikkert «litt» under men har vært sånn hele livet, så hvorfor kan ikke jeg være det da? Det er jo rett og slett urettferdig behandling! Vi som har slitt med vekt må opp på det normale mens andre kan være undervektig vis de ikke har anoreksi. Hvorfor? Svar fort! Hilsen jente 13år

SVAR

Besvart 23.05.2020 21:18:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle