Hopp til hovedinnholdet

Jeg er på vei ut av spiseforstyrrelser og blir trigget av en venninne.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei ung. Jeg er ei jente på 17 som over en lengre periode har slitt med spiseforstyrrelser i form av anoreksi og bulimi. Ei av mine netmeste veninner sliter også med dette. Jeg vet mye om hennes situasjon, men hun vet nesten ingen ting om min, siden jeg ikke klarer og prate på det. Mye hun gjør og sier ødelegger meg evlsig innvendig, små ting som «jeg er svimmel», «jeg er kald» eller bare at hun er nedfor. Alt dette påvirker meg og får meg med en gang til og tenke på at hun ikke spiser ellr lignende. Begge går til en miljøpedagog på skolen vår som har hjulpet begge bra, han har også prøvd og reparert vennskapet vårt, siden det blir veldig satt på prøve. Jeg kjenner jeg er usikker på om jeg rett og slett bare skal kutte ut all kontakt med henne, siden dette rett og slett ødelegger meg. Jeg har egentlig blitt nesten helt bra igjen, og vil virkelig ikke gå tilbake til der jeg var. Værsåsnill og hjelp meg

SVAR

Besvart 23.05.2020 21:25:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle