Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en bestevenn som strever med spising, hun har blitt så tynn.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg har en bestevenn som viser tegn på spiseforstyrrelser. Det eneste hun tenker på når vi er ute er mat og hvor mye kalorier hun får i seg. Hun spiser ekstremt lite og jeg er veldig redd for hva som kommer til å skje det blir bare værre og værre. Hun er ekstremt streng mot seg selv, men hun fortjener så mye bedre enn dette. Hun er veldig tynn idag og det er nesten så man kan se skjelettet hennes, man kjenner det i hvertfall utrolig godt når man klemmer henne osv. Trenger hjelp, vet ikke hva jeg kan gjøre/hjelpe med for at hun skal ha det bra og ikke bare tenke på mat og kalorier.

SVAR

Besvart 23.05.2020 21:11:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vil du hjelpe en venn som har spiseforstyrrelse?

Det kan være vanskelig å se om noen har en spiseforstyrrelse. Har du mistanke er det viktig at du er en god venn og snakker med vennen din, og forteller at du er bekymret. Men du kan ikke ta ansvar for å hjelpe vennen alene.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
account_circle