Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med dårlige spisevaner og spyr når jeg er alene hjemme.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 162 cm og 48kg. Jeg har slitt med dårlige spisevaner, at jeg spiser en del og spyr det opp igjen når jeg er alene hjemme og dårlig selvtillit. Nå er det bare det med at jeg spyr opp mat hvis jeg er alene hjemme. Jeg føler bare jeg må straffe meg selv noenganger og at jeg ikke fortjener den maten. Jeg spyr fra 2-8 ganger i uka. Er det noe galt med meg?

SVAR

Besvart 23.05.2020 21:32:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle