Hopp til hovedinnholdet

Jeg har spist veldig lite i det siste, er det spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg, jente 14, lurer på om jeg har en spiseforstyrrelse. Jeg har nesten ikke spist noe i det siste. I går har jeg greid å tvinge i meg en halv potet og bittelitt brokkoli. Og jeg bruker utrolig lang tid på å spise. Jeg spiser veldig lite, men jeg blir veldig mett etter å ha spist og får en følelse av å ha gjort noe galt eller noe jeg ikke burde. Det er nesten så jeg får lyst til å kaste opp. Jeg er også veldig sliten og føler at jeg ikke har noe energi i det hele tatt. Det har vært veldig mye fram og tilbake med flytting i det siste og mye dritt på skolen, så jeg har hatt en litt vanskelig periode de siste månedene... Vi har ikke vekt hjemme, men jeg er ganske sikker på at jeg har gått flere kilo ned i vekt den siste uken. Jeg har lest litt på nettet og har flere symptomer på en spiseforstyrrelse. Jeg synes det er litt merkelig, fordi jeg før egentlig aldri takket nei til mat. Takk for svar på forhånd.

SVAR

Besvart 26.05.2020 22:01:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
account_circle