Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å gå opp i vekt - er vekten normal?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg er 13 år(14 i sommer) og er 165-166 cm og veier ca rundt 54 kilo :( jeg føler at det er alt for mye og jeg veide egentlig 53 kilo for bare noen dager siden men siden vi (meg og familien min) har vært på besøk hos mormor og noen andre som har masse kaker så føler jeg meg skikkelig presset til å spise det, for hvis ikke kommer til de sikkert til å tro at jeg prøver å slanke meg, som jeg egt gjør, men de kommer til å freake ut hvis de finner ut av det, fordi jeg har blitt «beskyldt» for det før. Så jeg presser i meg de kakestykkene og føler meg sykt skyldig etterpå. Jeg har absolutt ikke spiseforstyrrelse jeg er ikke tynn i det hele tatt, men jeg er så bekymret for å gå opp enda mer i vekt siden det er familiebursdag denne uka. Har jeg en normal vekt? Er det vanlig å veie så mye som jeg gjør i min alder? Fordi når jeg har sett på normalvekten for 13 åringer så er det sånn 45 kilo og jeg er så langt unna den vekta....

SVAR

Besvart 27.05.2020 21:57:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle