Hopp til hovedinnholdet

Her jeg tidlige tegn på en spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er jente på 16, jeg har et veldig dårlig selvbilde og det får meg til å spise kun 2 gang om dagen og måltidene da er ikke så kjempe store. Og jeg føler heller ikke så ofte på sult følelsen lenger, er dette et tidlig tegn på en spiseforstyrrelse eller at det nærmer seg en? Jeg veier meg ikke så ofte men veier meg en del og er egentlig ganske redd for å veie for mye. Og gjør dette sånn at jeg føler meg dårlig/uvell ganske ofte?

SVAR

Besvart 13.06.2020 10:08:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
account_circle