Hopp til hovedinnholdet

Jeg har problemer med og spise og blir sint når foreldrene mine spør.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, de siste månedene har jeg mistet kontrollen over mat. Jeg klarer nesten ikke å spise lenger. Jeg lager en plan på hvor mye jeg skal spise i løpet av dagen, spiser jeg mer enn planlagt, får jeg angst og føler meg tykk. I dag veier jeg 47 kg og er 170. Jeg har virkelig rast ned i vekt de siste ukene. Jeg vet selv at jeg er alt for tynn, men jeg klarer ikke å stoppe med uvanene likevel. I begynnelsen begynte det med at jeg bare ville ha kontroll. Mat og nedgang av vekt ga meg glede. Men nå begynner jeg å bli bekymra. Samtidig blir jeg sint når foreldrene mine prøver å hjelpe meg. Jeg vil nemlig ikke ha hjelp heller, samtidig som jeg går rundt å skammer meg over spiker kroppen min. Dette med mat er noe som har gått opp og ned siden 8.klasse. Dette er faktisk 4 gang jeg mister kontrollen over mat. Så hvis jeg kommer ut av det igjen så er jeg redd det skal skje igjen. Dette er jeg veldig lei av. Skjønner ikke hvorfor dette skjer med meg hele tiden.

SVAR

Besvart 16.06.2020 23:29:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
account_circle