Hopp til hovedinnholdet

Nedsatt matlyst grunnet sykdom har gjort at jeg nå ønsker å spise mindre.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har fått kyssesyken og har derfor nedsatt matlyst. Men problemet er at jeg bruker kyssesyken for å spise mindre og, jeg synes det er bra at jeg ikke spiser mye, slik at jeg kan bli tynnere og gå ned i vekt. Jeg ønsker ikke å spise opp middagen, og jeg føler at metthetsfølelsen er nå en blanding av lite matlyst og at jeg ikke ønsker å spise. Har ingen problemer med å spise noe usunt, men lurer på om dette kan regnes som en spiseforstyrrelse, eller om jeg er på vei til å få det. Grunnen til at jeg vil bli tynnere er fordi jeg vanligvis er aktiv i idrett, og nå som jeg er syk føler jeg at jeg legger på meg.

SVAR

Besvart 16.06.2020 23:30:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle