Hopp til hovedinnholdet

Har jeg fått en spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente som føler seg overvektig og for stor. Jeg klarer ikke å gå en dag uten å veie meg minst 2 ganger, jeg tenker ofte på hva jeg spiser og velger ofte å ikke spise godt på lørdagene. ofte etter å ha spist blir jeg kval av å se på meg selv så jeg laster opp maten min igjen:/ jeg vil ikke at mamma skal vite det, hun kommer bare til ø bli overbeskyttende og sint. noen råd til hva jeg kan gjøre? ig er dette egentlig spiseforstyrrelser?

SVAR

Besvart 23.06.2020 21:55:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
account_circle