Hopp til hovedinnholdet

Jeg har anoreksi og har begynt å kaste opp, hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hvordan kan jeg stoppe med å kaste opp maten? Jeg er blitt diagnostisert med anoreksi og har noen ganger kastet opp etter å ha spist, men nå spiser jeg mere enn jeg brukte og kaster opp noen ganger etter på. Noen ganger funker det men ikke alltid. Jeg ser ikke behandleren min igjen før i september pga ferie osv. Jeg vil ikke fortsette slik men klarer ikke å stoppe. Jeg hater det. Alt jeg spiser eller mat jeg ser trigger at jeg begynner å spise mer selvom jeg ikke egt er sulten eller vil, og så prøver jeg å kaste opp men er ikke alltid det kommer opp. Hvordan kan jeg stoppe? Mamma vet om diagnosen men virker ikke som hun bryr seg, så vil ikke gå til henne. Er ikke farlig undervektig så er sikkert derfor:(

SVAR

Besvart 27.06.2020 18:55:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle