Hopp til hovedinnholdet

Hvordan slutte med å veksle mellom å sulte meg og overspise?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har siden jeg var 14 år gammel forsøkt å gå ned i vekt. Jeg startet på 84 kg, gikk ned til 72, så gikk jeg opp helt til 98 og så ned igjen til 86. Problemet er at jeg føler jeg har fått et litt anstrengt forhold til mat i etterkant. Jeg tenker på mat hele tiden, og jeg sliter med å kunne spise som en normal person igjen. Enten så spiser jeg for å slanke meg, og da ligger jeg på (800-1200 kcal) eller så spiser jeg EKSTREMT mye. Jeg savner å kunne ha et uanstrengt forhold til mat, og kunne spise når jeg er sulten istedet for å måtte planlegge alt til punkt og prikke. Men likevell så kommer jeg ikke til å slutte før jeg har nådd målvekta mi. For man er jo nødt til å spise mindre for å gå ned i vekt, men når jeg spiser mindre så spiser jeg kjempe lite. Men hvis jeg prøver å gå på 13-1500 kcal istedet så kjennes det ut som at jeg spiser alt for mye, og jeg ender opp med å binge igjen...

SVAR

Besvart 01.07.2020 21:43:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle