Hopp til hovedinnholdet

Jeg har gått ned ett kilo på en uke, er det farlig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er sykt redd... Jeg har ikke spist niste på skolen men tenkte det gikk greit siden jeg spiste ordentlig hjemme. Fks i dag har jeg bare spist et pizzastykke og et eple, jeg blir kvalm etter å ha spist og har ofte problemer med å begynne... Tenkte ikke noe på dette men har nå gått ned fra 45 kilo til 44 kilo, er dette farlig? Bestevennen min sier hun er bekymret for meg siden jeg både sover og spiser dårlig, jeg går gjennom mye og tenker at jeg ikke vil spise siden prøver å holde meg tynn. Jeg har sluttet å spise B.l.a nudler fordi forrige gang holdt jeg på å spy det opp igjen. Sosiallærer har skjønt at jeg ikke spiser så bra og at jeg sover lite fordi jeg meldte henne klokken halv tre. Jeg er rehenvist til bup men får ny terapeut så får se hvor mye jeg åpner meg i begynnelsen. Kan du fortelle om det er vanlig å gå ned en kilo på noen uker? Er dette farlig? Hva skal jeg gjøre? Foreldrene mine vet men gjør ingenting... Tusen takk for svar! Hilsen redd 13 åring.

SVAR

Besvart 01.07.2020 21:46:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
account_circle