Hopp til hovedinnholdet

Jeg har gått mye ned i vekt, spiser lite og har mistet menstruasjon.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei, siden mars 2020 har eg vært veldig opptatt av hva jeg spiser, om jeg spiste noe usundt og hadde mulighet og kaste opp gjorde jeg det. Siden juni i år har jeg spist mindre en 1000kcal om dagen, no spiser jeg enten et lite måltid eller ingenting vær dag. Jeg er iskald hele tiden, veldig svimmel, mistet mensen min i juli osv osv. Jeg veier meg 5-10 ganger om dagen og er veldig opptatt av hvordan jeg ser ut. Jeg får panikk hvis jeg spiser mer en planlagt, og jeg kaster opp om jeg har mulighet til det. Jeg gjemmer og kaster mat så mamma og de tror jeg spiser. Jeg pleier og trene 5 ganger i uken, men de siste dagene har jeg ikje fått meg opp av sengen. Jeg er 166 og veier 55kg, så jeg er ikke undervektig. Men jeg veide 75kg i mars. Jeg klarer ikke tanken på og spise og jeg nekter når folk prøver og få meg til og spise, jeg kunne aldri klart og spise ting som brød, pasta, potet, ris, ost, banan osv. har jeg anoreksi?

SVAR

Besvart 12.10.2020 20:45:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle