Hopp til hovedinnholdet

Har slitt med anoreksi og undervekt, har ikke regelmessig menstruasjon.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 18 år som er litt bekymret for hvordan det står til med kroppen min. For omtrent 3- 4 år siden hadde jeg anoreksi og var ekstremt undervektig. Etter hjelp kom jeg ganske fort opp til nesten normalvektig, og nå de siste 2 årene har jeg vært på BMI rundt 19,5-20,5. Har det også helt fint nå, er helt frisk og spiser normalt og trener en del. Det jeg lurer på er hvor mye den tidligere situasjonen min kan ha preget kroppen min? Har f.eks enda ikke hatt regelmessig mensen, og jeg er 18 (!!). Hadde mensen 1 gang for ca. 11 måneder siden, og har aldri hatt det verken før eller siden...! Er det noe som er ødelagt som følge av spiseforstyrrelsen? Er det stor sjanse for at kroppen min ikke vil være i stand til å få barn? Og om jeg først kan bli gravid en gang, vil det være mer sannsynlig at noe går galt når kroppen min har vært utsatt for det den har? Jeg er bekymret og håper på gode svar.....

SVAR

Besvart 16.11.2020 21:37:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle