SVAR
Besvart 16.11.2020 21:37:06
Hei
Det er fint å lese at du har jobbet deg ut av enl spiseflorstyrrelse. Du har gjort litt av en jobb!
Jeg forstår at du er bekymret siden menstruasjonen ikke er tilbake. Jeg anbefaler deg å kontakte fastelgen din slik at du kan få en vurdering og eventuelt en ultralyd for å se hvordan du ligger an når det gjelder pubertetsutvikling.
Det er mange som opplever at det tar tid å få tilbake mensen etter spiseforstyrrelse. Oftest dreier det seg om at man ligger litt for lavt vektmessig. Som regel må man godt innenfor normalvekt for å nå den vekten som er sunn for en selv. Det betyr at man merker at man har nådd vekten som er sunn for seg selv når menstruasjonen kommer tilbake.
Noen må ligge høyere i vekt enn BMI 20 for at menstruasjonen ska komme tilbake.Det er derfor viktig at du prøver å ligge på en høyere vekt enn BMI 19,5 over en periode for å se om menstruasjonen da kommer tilbake.
Når du får tilbake menstruasjonen kan du få barn på lik linje med andre.
Jeg anbefaler også at du får tatt en bentetthetsprøve for å finne ut om du har blitt benskjør. Det finnes i dag behandling mot benskjørhet som du kan få om du trenger det. Dette kan fastlegen din hjelpe deg videre med slik at du blir henvist til spesialist.
Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.
Les mer
attach_file
Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.
Les mer
attach_file
Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.
Les mer