Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å bli syk og spiser bare noen sorter mat.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har vært redd for å bli syk siden jeg var 10, nå som jeg har blitt eldre har det bare blitt værre. Jeg er redd for å kaste opp, få feber, diaré, bli kvalm, vondt i magen etc. nå klarer jeg ikke å spise normalt, jeg klarer bare å spise 5 forskjellige ting eller noe sånt, og alt av dette er «fastfood». Jeg blir så redd når jeg spiser mat som ikke er en av disse at jeg kan begynne å brekke meg eller kveles. Og hvis jeg klarer å tvinge i meg en bit forsatt så blir jeg bare uvel på alle måter. Bare at folk sier «jeg var syk i går» kan få meg til å ikke klare å gjøre noe og bli uvel. Det bli også vanskelig om jeg skal på skole pga mat, andre elever, og når jeg skal på trening eller noe sånt. Noen ganger kan det bli så ille at jeg har et panikkanfall så jeg nesten brekker meg. Det er veldig vanskelig å si til venner at jeg ikke kan bli med di hjem bare fordi jeg er redd for å få mat jeg ikke kan spise eller å bli syk der. Jeg har vært hos legen men det hjelper ikke.

SVAR

Besvart 07.03.2021 21:37:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Er du redd for å være syk?

Det er ikke uvanlig å tenke at man kan ha fått en alvorlig sykdom. For noen kan tankene ta mye tid og krefter, og føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Panikkangst

Alle kan oppleve panikkanfall. Det er veldig ubehagelig, men ikke farlig. Det er allikevel lurt å søke hjelp om du føler at panikkanfallene styrer livet ditt.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
account_circle